Wednesday, September 21, 2011

Ikut ayah ke Bandung....

Alhamdulillah... tu lah ketentuan Allah tu kita tak tahu....mama tak pernah terfikir pun apatah lagi merancang nak ke Bandung.... sbb ayah yang dah 2 kali ke sana asyik waktu anak2 sekolah.... tak dapat mama nak ikut.

Masa ayah di Vienna hari tu dia siap sms ...ayah dapat jemputan ke Bandung minggu depan, nak ikut ke... maunya tak nak... hehe maka mengikut lah mama ke Bandung pada 18 Sept 2011....naik MAS. Mujur Asyraf dan Aiman boleh bergilir2 balik rumah dan tidur kat rumah jaga adik2, hantar ambil diorang ke sekolah... siapkan makan minum sekali....

Cuma yg tak berapa nak best.. mama kurang sihat masa nak pergi tu, sampai jer hotel kul 2.30 ptg terus tidur sampai maghrib...sebab mama demam...huhu....

 Hidangan tengahari dalam flight...
Nasi Biryani ayam....
 Di Bandung kenalan ayah Dr Hamzah, pakar Volkanologi
bawa kami makan malam di Simpang Raya Nasi Padang
bersama isterinya Bu Nita, dan anaknya...

 Buahan yg dihidangkan di hotel... yg terbelah dua tu
buah Markisah....rasanya masam manis..
Ma tak suka sangat sbb kena makan dengan biji dia
ingatkan buah delima.....

 Suhun goreng, kentang bakar, sayur campur
dan daging Bistik....sedap juga..

 Ruang rehat di Hotel Luxton, 4 star.....kiranya
hotel mahal ler ni...tak berbaloi kalau datang nak shopping
RM260 satu malam....mujur hotel ni ditaja....

 Ayah memilih kasut kulit di Chibaduyut...
beli kasut Ira, Hana, sandal opah, atuk dan ayah jer...
beli wallet abang dan Aiman....
 beli lagi handbag mama, Ira dan Hana dan belt....
beg sekolah dia pun murah dan berkualiti....
 Pengangkutan murah di Bandung...
van khas....
 Ini Bu Nita isteri pak Hamzah...dia bawa mama shopping
di Pasarbaru, then makan2 di Matahari...
makan Nasi Sunda....sedap...sekali dengan teh suam...
teh Bandung ...ada bau Jasmine.....hurmmmm

 Ni lah set nasi Sunda...lauk ayam...dengan sup kuah asam
selera jer makan tengahari....siap ada sambal tu...
 Ni antara kedai makan di Matahari.....
Di sebelah kiri hotel Luxton, ada Toko Buku...
sempat beli bebepara buku Geologi dan buku masak...
singgah sini masa dah nak balik pun sbb singgah sebelah toko buku ni...
ada Money Changer... dah nak balik kena tukar lagi RP utk tambang teksi ke airport..
cewah... ayah siap warning... dah tu jangan nak beli apa2 lagi.....
jutawan Rupiah ni sudah hampir bangkrupt ......yaaa lahhhh....

 Okey lah sbb  dah takde duit ...kita singgah Pusat Kraf ni jer.
tengok apa yg ada sementara tunggu nak check-out dr hotel
Pusat Kraf Jabar ...Jabar tu ..Jawa Barat.....bukan nama orang...
Alamak ma...cantiknya parang2 ni....kalau kat Msia ni RM400 lebih nih...
dah..dah..diorang tak jual lah...ini untuk pameran jer...
 Rupanya sempat dia tanya kat kaunter pertanyaan tu sebelum balik....
terus diborongnya 3 bilah.....sampai tinggal cukup2 jer duit utk tambang teksi
nak makan tengahari pun tak boleh dah.....
huhuhu.... sedeyyy..... alahai nasib baik ada makan dlm flight....
Inilah barang yang paling best ayah beli kat sini....
punyalah heppiiii.....kalau tak beli tadi, mesti ayah menyesal..
ya lah.....ehemm....tak per he ma.....
lain kali kita datang lagi ayah nak beli parang jer....
mama nak ikut ke....?.... Dah agak dah... hahaha....
gelak jahat....Yeaaa....boleh datang shopping lagi....

Sampai dah nak balik pun mengira duit tak mahir2 lagi...
last2 longgok duit atas cashier tu.... suruh diorang ambil 
secukupnya..... waduhhhh....busana Muslimah ni...
baju dan jubah cantik2 tapi semua mama tak muat...
huhu....murah jer.....beli gak untuk hana dan  Ira....


No comments:

Post a Comment