Thursday, February 21, 2019

UPDATE PRODUK ZAHUSNA TERKINI

Untuk melihat status produk Zahusna terkini sila klik link page Efbi kami di sini:


Pelbagai jenis tudung sarung dan Shawl ada di sini

https://www.facebook.com/zahusnaBangi/



Pelbagai tudung Nurkasih ada di sini

https://www.facebook.com/zahusnainternational/



Pelbagai Tshirt Muslimah ada di sini

https://www.facebook.com/zahusnatshirtmuslimah/






SERANGAN HEART ATTACK



Sepatutnya pada 25 Oktober 2018 kami ke tempat  Ustaz Abdul Somad di Pekan Baru, Riau, Indonesia. Perancangannya kami pergi bertiga Ayah, Mama dan Hana yang akan ke sana. Kena ada Hana, so bila ayah sebok berseminar, kami berdua boleh jenjalan, ngelatkan kah kah.

Ayah dijemput untuk bagi ucaptama dalam Program Geologi Antarabangsa di sana. Dah siap semua keperluan cuma nak tunggu masa jer nak berangkat. Sebab dah lama nau tak naik kapalterbang, kami jadi eksaited jugak.

Hana dah minta cuti 3 hari, siap tukar jadual kelas dan tukar suka sama suka waktu mengajarnya. Mama dah dapat staff sokongan yang akan jaga Butik Zahusna sementara. Settle semua parcel dan kemaskini memana yang patut.

Sebelum berangkat, hari Jumaat 19 Oktober tu, ayah balik ke kampung sorang diri . Mama tak ikut sama sebab nak kena settlekan urusan di butik sebelum nak gi berjalanlah kununnya. Nak train staff baru sekali, ha kang kelain jadinya. 

Petang Ahad waktu bersiap nak balik Bangi ayah rasa pelik, ketat kat dada dan susah nak bernafas. Tapi macam biasa ayah buat rileks jer. Sangkakan sebab penat menyangkul tanam rumpur Napier kat Farm Seputeh. Lepas mandi,terus bersiap dan drive balik selepas maghrib. 

Waktu hampir sampai R&R Tapah, serangan tu terasa lagi dan ayah ambik keputusan berhenti rehat sekejap. Memang nak singgah sebab belum makan dan solat. Lepas solat, serangan terasa lebih kerap. Masa ni ayah pun call mama. Ma suruh gi memana klinik. Dia kata takpe, nak rehat kejap.

Dipendekkan cerita, sampailah ke rumah pukul 1.45 pagi. Selepas berceragem dan panggang kat dada dia rasa sedikit lega. Keesokkannya okey jer. Lusanya waktu mandi kena serangan lagi, langsung cancel kuliahnya dan Ma teman ke Doktor Poli. Doktor nasihatkan ke Hospital teruslah. Memang symptom Heart Attack sangat dah.Memula ke Hospital Serdang, lama yakamat hampir 5 jam baru selesai, dan Doktor suruh warded, tapi ayah tak nak


Esoknya rasa risau juga sebab lusa dah nak naik flight. Jadi rasa tak sedap hati dan nak minta pendapat ke dua kot-kot kalini Doktor benarkan dia ke Riau jugak. Langsung dia ke KPJ Kajang. Lepas sembang dan buat siasatan, sudahnya Doktor pakar di sana, Doktor Zamri tahan terus tak kasi balik terus sebab nak kena buat jugak Angiogram. 

Jelas 3 salur utama jantungnya dah sumbat antara 80% hingga 95%. Kenalah tahan kat wad sampai hari Jumaat. Lebur impian nak ke Pekan Baru, Riau hari Khamis. Gitulah, Allah belum izin kita untuk ke sana. Takpelah. Adalah tu hikmahnya.

Alhamdulillah hingga harini Ayah nampak makin sihat dan lebih relax. Dia mana pernah reti duduk diam, kerja-kerja konsultannya pun makin bertambah banyak. Aktiviti di rumah pun ada jer yang dia nak buat, selagi larat. 

Moga lepas ni ayah lebih sihat dan terus buat kebaikan untuk ummah.


Wednesday, January 30, 2019

CUCU KE DUA ALHAMDULILLAH PEREMPUAN

Alhamdulillah Syukur Ya Allah. Nurhafizah selamat melahirkan 
anak ke duanya perempuan. Isnin pagi 28 hb Januari 2019
Cucu kami yang ke dualah. Dah dapat sepasang.

Allahuakhbar MasyaaAllah comelnya dia, berat juga cucu ke dua ni
3.15kg. Dah lah ibunya kecik molek jer orangnya. Kena tahan di Hospital 2 malam
Sebab baby nampak macam dah kekuningan.

Alhamdulillah hari ke 3 dah dapat balik rumah ibu ayah.
Tengah memikir-mikir nama yang sesuai untuk anak perempuan.

HANA PUN NAIK BROGA JUGA

2012 dulu, waktu Iera kurus lagi, Tingkatan 2  dia dah panjat Broga dengan kawan sekolahnya. Ceritanya di sini: http://zatajul.blogspot.com/2012/11/pelajar-semi-abim-menawan-bukit-broga.html


Kemudian beberapa tahun lepas dia pergi lagi dengan kawan kelasnya masa di Tingkatan 5. Tapi dia tak share pun gambar dengan Mama, takde lah Ma share kat sini sebagai bukti hihi.

Tahun ni, minggu lepas Hana pulak naik Broga dengan rakan Cikgu Tusyennya. 



Ni jer 2 gambar yang di share dengan Mama.

Saturday, December 15, 2018

Monday, May 21, 2018

WEBSITE ZAHUSNA YANG BARU

Terima kasih kepada yang masih mengunjungi website KakZa ni, walaupun dah lama tak update masih ada juga yang sesat ke sini...hihi. Sebok sikit sekarang ni, sebab dah banyak habiskan masa kat facebook kan. Klik sini dan meh lah friend dan follow KakZa di sini ya....

facebook Zahusna

KakZa pun dah ada website baru di sini, Kalau nak membeli belah boleh jer terus berurusan di website ni, senang sikit.

zahusna.com

Ni antara tudung Raya yang bakal beradsa di pasaran tak lama lagi. Kalau nak wassap KakZa boleh juga klik saja di sini:

wassap Zahusna



Tuesday, November 7, 2017

Zahusna sekarang.......


Pandang sisi kiri......


Pandang sisi kanan....


Pandang hadapan kiri.....


Koleksi Tshirt Humaira Design, Hilyah, jubah, 
kurung menyusu dan kurung batik 

Barisan Tudung Zulaikha dan Khadeejah by Ann Chick

Tudung Nurkasih Shiba, Afina, Sumayah dan Amira

Pandangan hadapan kanan .....Naura by Muslimah Heejab

Staff Noraini sedang melayan customer

Memilih pelbagai jenis handsock yg ada....

Jemput singgah ke Zahusna
Tingkat 2 Bangi Gateway