Saturday, October 1, 2011

Pie Ayam

Buka Blog Kujie tadi, dia ada post buat pie ayam...terasa nak buat lah pulak hari ni...resepi ikut suka apa yg ada kat dapur jer....selalu tu guna rempah kari dan cili ..kali ni saja ikut cara Kujie, guna Mushroom in can...ermm anak2 kata rasa macam makan pie rasa spagheti olio jer....


 Pastry dia mama buat seniri....ikut jer resepi dalam buku2 masakan
dr UK dulu2 tu... 500g tepung gandum, 200g margerine, secukup air, 
sedikit garam dan sebiji telur.
Uli sehingga menjadi doh yg lembut.... biarkan sekejap. 
Sementara tu masak inti dia....
 2 keping dada ayam- cincang, rasa cam tak cukup jer...
tambah 4 keping burger ayam Ramly...
2 labu bawang besar- cincang, 8 ulas garlic- cincang
Tumiskan bawang dan garlic, masuk ayam dan burger
tambah serbuk lada hitam, dan sos cendawan 1 tin...
boh karrot jer...sbb takde mixed vege...biar kering
Bakar 190'C selama 25min.... bubuh cheese selepas 
18 min bakar.... kalau bakar dr awal cheese dia hangus..

Alhamdulillah.... jadi juga....hasil kerjasama anak2....
Aiman dan Hana jer tolong hari ni...
Ira ngan Arsyad...tolong makan jer....
Dah agak dahhhh...mesti ayah tak berapa suka...
kalau buat karipap lagi sedap.....huhu...

No comments:

Post a Comment

Post a Comment