Memula kita tumbuk biskut...caranya senang jer ..masukkan 80g biskut...
boleh guna biskut merrie, biskut Ritz ke... hari ni mama guna biskut jacob high fibre tu...
massuk dalam plastik bersih...guna anak lesung tumbuk sampai hancur...
janganlah tumbuk sekuat tenaga kang dengan plastik2nya hancur....
kemudian panaskan 100g butter atas api....masukkan serbuk biskut...gaul rata
then padatkan dalam loyang macam nih....ma bakar 10 minit dalam oven 150oC...
Pukul 250g krim cis sampai gebusss....masukkan 250g plain yogurt...
3 sb gula...pukul lagi ....masukkan 3 bj telur....2 sb tepung jagung.....
mama guna plain yogurt ini jer....tu pun dah ada yg mencedoknya....
siapalah punya pekerjaan.....bila adunan dah siap....tuang atas biskut tadi....
tuang separuh...masukkan Blueberry dalam tin....masukkan cis yg lebih tu...
bakar 160oC selama 40 minit.......
Alahai terlebih masa kot...merekah sudah nih.....ishh ishh....letak dalam fridge...
bangun tidur tengok dah ada tangan2 yg mencedoknya dahulu.....tak sempat
nak possing cis kek ni dah tobek......
Alahai...mana silapnya nih....bluberrynya tenggelam lah pulak.....
Simpan dalam fridge ...makan sejuk2 baru best.....
Ni sebenarnya untuk birthday ayah pada 10 Sept 2012 ....
tapi tu lah...ayah rasa sepotong jer...yg lain habis ke anak2.....
kiranya merangkap birthday Arsyad jugalah....haha ayat malas nak buat kek lain....
muahaha....
No comments:
Post a Comment